Μιλώντας για εργασία και για επαγγέλματα


Στην ενότητα 5 της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β’ Γυμνασίου μιλήσαμε για την εργασία και για επαγγέλματα.

Ξεκινήσαμε με δραστηριότητες στο nearpod. Οι μαθητές πήραν μέρος σε δημοσκοπήσεις, έγραψαν σε συνεργατικούς πίνακες τις σκέψεις τους για την εργασία, τις σπουδές που σκέφτονται να ακολουθήσουν και τα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν και σχολίασαν γελοιογραφίες του Αρκά και του Κυρ.

Αξιοποιήσαμε υλικό από την Πολύτροπη Γλώσσα και συζητήσαμε για τα χαρακτηριστικά ενός άρθρου, μιας γελοιογραφίας και μιας συζήτησης στα κοινωνικά δίκτυα και εντοπίσαμε ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στα διαφορετικά κειμενικά είδη. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να παρακολουθήσουμε ένα απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ En Tierra Extrana(με θέμα το πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι Ισπανοί νέοι) που είναι διαθέσιμο στο European film factory

Τέλος, οι μαθητές του Β4 χωρισμένοι σε ομάδες εξέφρασαν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για το θέμα των σπουδών και της επαγγελματικής τους αποκατάστασης δημιουργώντας διαφορετικά είδη κειμένων. Η πρώτη ομάδα δημιούργησε το βιογραφικό σημείωμα ενός νέου ανθρώπου που αναζητά εργασία, η δεύτερη ομάδα έγραψε τις σκέψεις ενός νέου σε ημερολογιακή σελίδα, οι σκέψεις αυτές παρουσιάστηκαν και με το πρόγραμμα voki, η τρίτη ομάδα δημιούργησε ένα κόμικ και η τέταρτη ομάδα έγραψε μια εικονική συζήτηση στο messenger ανάμεσα σε δύο φίλους. 














 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ 369-529

Η ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ

Ευριπίδη Ελένη-Β επεισόδιο, 4η σκηνή