ΓΙΑ ΜΕΝΑΗ Αλεξάνδρα Γερακίνη γεννήθηκε και ζει στην Καβάλα. Είναι φιλόλογος, απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής Ιωαννίνων με μεταπτυχιακές σπουδές στο Α.Π.Θ. σε θέματα ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και πολιτισμού. Από το 2019 εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο τμήμα Ιστορίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.Εργάζεται στο 6ο Γυμνάσιο Καβάλας, είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά. Συνεργάστηκε με το κέντρο ελληνικής γλώσσας στο πρόγραμμα συγγραφής και εφαρμογής διδακτικών σεναρίων στη Λογοτεχνία με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και συμμετείχε στην ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΙΕΠ για τη σύνταξη των νέων προγραμμάτων σπουδών στο μάθημα της Λογοτεχνίας της Γ΄Λυκείου. Είναι επίσης κριτής σε πανελλήνια εκπαιδευτικά συνέδρια και σε επιστημονικά περιοδικά. Συμμετέχει τακτικά με εισηγήσεις και παρουσιάσεις σε ημερίδες του συνδέσμου φιλολόγων Καβάλας ,σε ημερίδες που οργανώνονται από τους σχολικούς συμβούλους Καβάλας και σε πανελλήνια  συνέδρια και δημοσιεύει κείμενα σε έγκυρα εκπαιδευτικά και επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Φιλολόγων Καβάλας και εδώ και πολλά χρόνια διατηρεί στο διαδίκτυο το προσωπικό της ιστολόγιο(alexgger.blogspot.gr) που στο παρελθόν βραβεύτηκε από το διαγωνισμό ελληνόφωνων εκπαιδευτικών ιστολογίων και στο οποίο αναρτά υλικό και καινοτόμες ιδέες για τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων. Συμμετέχει  ενεργά στη λέσχη ανάγνωσης αστυνομικού μυθιστορήματος της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας και τα τελευταία τρία χρόνια ασχολείται συστηματικά με την προώθηση της φιλαναγνωσίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσα από ποικίλες δράσεις όπως την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων στο πλαίσιο του σχολικού ωραρίου, τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς φιλαναγνωσίας και την επικοινωνία με συγγραφείς.

Περισσότερες πληροφορίες:  https://independent.academia.edu/AlexandraGera

Σχόλια

Ο χρήστης Μαργαριτα Ακριτοπουλου είπε…
Η καλύτερη φιλόλογος που πέρασε από το λύκειο Κρηνιδων!
Ο χρήστης Μαργαριτα Ακριτοπουλου είπε…
Η καλύτερη φιλόλογος που πέρασε από το λύκειο Κρηνιδων!καθηγήτρια με γνώσεις και πολλή αγάπη για την δουλειά της!ακόμη την θυμάμαι κι έχω τις σημειώσεις της!
Ο χρήστης Alexandra Gerakini είπε…
Αγαπημένη μου Μαργαρίτα, τι κάνεις; Πόσο χαίρομαι που σε συναντώ ξανά έστω και διαδικατυκά! Τι όμορφες αναμνήσεις έχω από το Λύκειο Κρηνίδων!Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ 369-529

Ευριπίδη Ελένη-Β επεισόδιο, 4η σκηνή

Η ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ