ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Α ΦΑΣΗ: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ


ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Α ΦΑΣΗ: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 
  1. Οι μαθητές παρακολουθούν τις διαφάνειες στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://docs.google.com/file/d/0B2HEq8F1tRXkeHY3dURUZHZSVTQ/edit, εντοπίζουν και σχολιάζουν καταστάσεις και προβλήματα που ζουν τα άτομα μέσα στην κοινωνία και τα οποία πολλοί λογοτέχνες θίγουν στα έργα τους.
  2. Στη συνέχεια κρατούν σημειώσεις για τις διαφάνειες που βλέπουν και δίνουν ένα τίτλο στην κάθε μία. Ακολουθεί συζήτηση για τη σχέση ατόμου και κοινωνίας.(1 ώρα)
  3. Οι μαθητές διαβάζουν απόσπασμα από το βιβλίο "Η τιμή και το χρήμα" του Κ.Θεοτόκη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://users.sch.gr/symfo/sholio/kimena/theotokis_timi+xrima.htm και παρακολουθούν απόσπασμα από την ταινία "Η τιμή της αγάπης" στην  ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=cOnC7asBClg
  4. Ακολουθεί συζήτηση για τα κοινωνικά προβλήματα που θίγονται και για τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία επηρεάζει τις επιλογές του ατόμου και τον τρόπο ζωής του.(2 ώρες)
  5.  Οι μαθητές καλούνται να σκεφτούν, να  βρουν και να παρουσιάσουν στην τάξη ένα τραγούδι, πεζό ή ποιητικό κείμενο που θίγει τον τρόπο με τον οποίο ο ήρωας καθορίζεται από το περιβάλλον του.(1 ώρα)
  6. Οι μαθητές καλούνται να φτάξουν ένα powerpoint με εικόνες, φωτογραφίες  και πίνακες που παρουσιάζουν τη σχέση ατόμου και κοινωνίας, να δώσουν ένα τίτλο στην κάθε εικόνα και στη συνέχεια να επενδύσουν το powerpoint με την κατάλληλη μουσική. (1 ώρα)

    Σχόλια

    Ο χρήστης Unknown είπε…
    κυρίαα..
    μήπως έχετε το τετράδιό μου στα κείμενα??
    Ο χρήστης Alexandra Gerakini είπε…
    Οχι, Εύα, δεν έχω κανένα τετράδιο.Καλημέρα.
    Ο χρήστης Unknown είπε…
    αα! οκ..
    καλημερα!

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ 369-529

    Η ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ

    Ευριπίδη Ελένη-Β επεισόδιο, 4η σκηνή