Το να ξεστομίζεις μια λέξη είναι σαν να χτυπάς μια νότα στο πληκτρολόγιο της φαντασίας.
Για όσα δεν μπορείς να μιλήσεις πρέπει να σωπαίνεις.

Ludwig Wittgenstein

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ


ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1.     Κοιτάξτε προσεκτικά τις παρακάτω εικόνες και απαντήστε, συνεργαζόμενοι σε ομάδες, τις εξής  ερωτήσεις:
·         Τι παρατηρείτε στις εικόνες;
·         Ποιο είναι το θέμα τους;
·         Ποιο είναι το κοινό στοιχείο τους;
·         Ποιο πρόβλημα θίγουν;
·         Σας έχει απασχολήσει ποτέ αυτό το πρόβλημα; Ποια είναι η προσωπική σας άποψη; Καταγράψτε την σε ένα κείμενο και παρουσιάστε την στους συμμαθητές σας.
2.     Έχετε ακούσει την λέξη ετερότητα; Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/index.html  βρείτε τον ορισμό της λέξης.

3.    Παρακολουθήστε τα βίντεο στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

4.    Αφού παρακολουθήσετε τα βίντεο καταγράψτε όλες τις κατηγορίες-ομάδες ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ρατσιστική συμπεριφορά λόγω της ετερότητας τους. Σκεφτείτε και άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
5.    Συγκεντρώστε μέσα από τα βίντεο που παρακολουθήσατε όλες τις λέξεις-εκφράσεις που έχουν σχέση με το θέμα της ετερότητας.Προσθέστε και άλλες λέξεις που σχετίζονται με το θέμα. Στη συνέχεια δημιουργήστε δύο ομάδες λέξεων: η μία να περιλαμβάνει λέξεις και εκφράσεις που να αφορούν την αποδοχή της ετερότητας και η άλλη να περιλαμβάνει λέξεις και εκφράσεις που να αφορούν την απόρριψη της ετερότητας.Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.worlde.net εισάγετε αυτές τις λέξεις ώστε να δημιουργήσετε δύο πίνακες λέξεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια: