ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ


ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1.     Κοιτάξτε προσεκτικά τις παρακάτω εικόνες και απαντήστε, συνεργαζόμενοι σε ομάδες, τις εξής  ερωτήσεις:
·         Τι παρατηρείτε στις εικόνες;
·         Ποιο είναι το θέμα τους;
·         Ποιο είναι το κοινό στοιχείο τους;
·         Ποιο πρόβλημα θίγουν;
·         Σας έχει απασχολήσει ποτέ αυτό το πρόβλημα; Ποια είναι η προσωπική σας άποψη; Καταγράψτε την σε ένα κείμενο και παρουσιάστε την στους συμμαθητές σας.
2.     Έχετε ακούσει την λέξη ετερότητα; Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/index.html  βρείτε τον ορισμό της λέξης.

3.    Παρακολουθήστε τα βίντεο στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

4.    Αφού παρακολουθήσετε τα βίντεο καταγράψτε όλες τις κατηγορίες-ομάδες ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ρατσιστική συμπεριφορά λόγω της ετερότητας τους. Σκεφτείτε και άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
5.    Συγκεντρώστε μέσα από τα βίντεο που παρακολουθήσατε όλες τις λέξεις-εκφράσεις που έχουν σχέση με το θέμα της ετερότητας.Προσθέστε και άλλες λέξεις που σχετίζονται με το θέμα. Στη συνέχεια δημιουργήστε δύο ομάδες λέξεων: η μία να περιλαμβάνει λέξεις και εκφράσεις που να αφορούν την αποδοχή της ετερότητας και η άλλη να περιλαμβάνει λέξεις και εκφράσεις που να αφορούν την απόρριψη της ετερότητας.Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.worlde.net εισάγετε αυτές τις λέξεις ώστε να δημιουργήσετε δύο πίνακες λέξεων.












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ 369-529

Η ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ

Ευριπίδη Ελένη-Β επεισόδιο, 4η σκηνή