ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ

Σήμερα, 9/5/2012 στο πρώην πειραματικό γυμνάσιο Καβάλας είχαμε για μια ακόμη φορά τη χαρά να φιλοξενήσουμε φοιτητές από το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης, από το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας οι οποίοι παρακολούθησαν δειγματικές διδασκαλίες.
Την 3η ώρα παρακολούθησαν δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Οι φοιτητές παρακολούθησαν την 1η ώρα από  το σενάριο για το "Γλυκό του κουταλιού" του Κυριάκου Χαραλαμπίδη.
Κατά τη διάρκεια του μαθήματος οι μαθητές του Β3 παρακολούθησαν βίντεο σχετικό με τα γεγονότα της  Κύπρου το 1974, άκουσαν τα τραγούδια "Αμμόχωστος" και "Κερύνεια μου", συγκέντρωσαν λέξεις και φράσεις για να περιγράψουν όσα παρακολούθησαν, σχολίασαν τον τίτλο του ποιήματος και άκουσαν την απαγγελία του ποιήματος από τον ίδιο τον ποιητή.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους φοιτητές οι οποίοι διατύπωσαν τις απορίες τους για τον τρόπο που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε το μάθημα.
Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τις λέξεις και φράσεις που συγκέντρωσαν οι μαθητές. Οι μαθητές μου ήταν πραγματικά άψογοι σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος και τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!
  Wordle: ΚΥΠΡΟΣ 1974

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ 369-529

Η ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ

Ευριπίδη Ελένη-Β επεισόδιο, 4η σκηνή