ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Project για τη συγγραφή παραμυθιών
Στα πλαίσια του πιλοτικού προγράματος σπουδών, θα ξεκινήσουμε από τις αρχές του νέου έτους ένα project που θα έχει ως στόχο την παραγωγή πρωτότυπων παραμυθιών από τους μαθητές της Α τάξης.
  1. Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
  2. Τα παραμύθια θα σχετίζονται με δύο θεματικές ενότητες του μαθήματος της λογοτεχνίας: "Φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον" και "Εικόνες της Ελλάδας στην ποίηση". Τα παραμύθια που θα δημιουργήσουν τα παιδιά θα πρέπει να προβάλουν εικόνες της Ελλάδας και να περνούν το δικό τους μήνυμα για το  περιβάλλον.
  3. Οι μαθητές θα χωριστούν σε ομάδες των 3. Έτσι θα δημιουργηθούν 8 παραμύθια που θα είναι αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας.
  4. Κατανομή ωρών:  3 ώρες για τη συγγραφή του παραμυθιού, 2 ώρες για να ζωγραφίσουν οι μαθητές σκηνές των παραμυθιών τους, 2 ώρες για να επιλέξουν τη μουσική επένδυση του παραμυθιού τους και τους ήχους που θα ενσωματωθούν στα παραμύθια τους, 1 ώρα για την τελική σύνθεση.
  5. Η αφήγηση των παραμυθιών θα γίνει από τους ίδιους τους μαθητές. Οι ηχογραφήσεις θα γίνουν σε ώρες(κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου)για τις οποίες θα συμφωνήσουν οι μαθητές με την υπεύθυνη καθηγήτρια.
  6. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία 8 παραμυθιών και 8 βίντεο που θ' αναρτηθούν στο διαδίκτυο.
  7. Το project θα ολοκληρωθεί στο τέλος του σχολικού έτους. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ 369-529

Η ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ

Ευριπίδη Ελένη-Β επεισόδιο, 4η σκηνή